...

Bedwantsen herkennen

Hoe herken je overlast van bedwantsen


Jeukende bulten op de huid

U ziet jeukende bulten op de huid in een groepje van twee of drie bij elkaar. De jeuk duurt langer dan bij muggenbulten en het aantal bulten wordt na elke nacht meer.

Bedwantsenbeet? Check het zelf.

  • Zet met uw nagel een kruisje in de bult. Gaat de jeuk (kortstondig) weg, dan is het waarschijnlijk een muggenbult. Als de jeuk echter aanblijft, bestaat de kans dat u door een bedwants bent gebeten.
  • Koel de jeukende bult, door met een ijsklontje of icepack over de plek te bewegen. Bij een bedwantsenbeet zal de jeuk snel verminderen, maar als u stopt met koelen en de plek wordt door inspanning, douche of warmte warmer dan normaal, dan zal de plek weer gaan jeuken. U weet nu voor 90% zeker dat u door bedwantsen bent gebeten.

Bloedvlekjes op de lakens

Als u zich in uw slaap beweegt laat de bedwants even los en kan er bloed op het laken komen.

Zoetige geur

Bedwantsen hebben een zoetige geur. Als in een ruimte veel bedwantsen zitten, zou u deze kunnen ruiken, er zal dan een zoete amandelgeur waar te nemen zijn.

Uitwerpselen

De ontlasting van bedwantsen laat zwarte puntjes en bruin/gele vlekken achter.

Heeft u elders overnacht of verbleven?


Een bedwantsenbeet kan pas later ‐ soms wel na twaalf dagen! ‐ zichtbaar en voelbaar worden. Ga bij het ontdekken na of u in de twee weken daarvoor ergens anders heeft overnacht dan in uw eigen huis. Wellicht bent u op die andere locatie gebeten en heeft u geen bedwantsen mee naar uw eigen huis genomen. De incubatietijd tussen het moment van bijten en de markering kan 12 dagen zijn, er zijn echter mensen die er totaal geen last van hebben. Bedwantsen kunnen ook via een andere weg bij u thuis terecht komen, grote verspreiders zijn bijvoorbeeld marktplaats, u weet niet of dat de 2e handsspullen bij iemand vandaan komen met bedwantsen. Kringloopwinkels en/of opberg of storage plaatsen, u weet niet wat er in de opslag naast u staat of die thuis bedwantsen heeft. En kijk ook uit voor het antieke stoeltje of leuke kastje wat bij het grof vuil staat en wat u mee naar huis neemt.

Vragen over bedwantsen?


Mail ons!
info@bedwantsinfo.nl

Wilt u ook hier adverteren?

Bekijk de mogelijkheden!